Tietoja taloyhtiöstä

 

Sijainti
As Oy Carenia sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa, ns. kirjastokorttelia vastapäätä ja aivan Aurajoen rannassa. Carenian käyntiosoitteita ovat Kauppiaskatu 2 sekä Linnankatu 6. Asunto-osakeyhtiön nimi juontaa juurensa 1800-luvulla tonttia ja silloisia rakennuksia hallinnoineesta Carénin kauppiassuvusta. Nykyisen vuonna 1961 valmistuneen asuin- ja liiketalon on suunnitellut arkkitehti Pekka Pitkänen.

Asunnot, liikkeet ja toimistot
Osakehuoneistot käsittävät kaikkiaan 86 asuinhuoneistoa (yhteensä 5 012 m2), viisi myymälähuoneistoa (yhteensä 232 m2), kaksi toimistohuoneistoa (yhteensä 250 m2) sekä varastotiloja (yhteensä 87 m2). Lisäksi yhtiöllä on välittömässä hallinnassa osakehuoneistojen lisäksi yhtiön tarpeisiin ja hyväksi käytettävät tilat: myymälä-/toimisto­huoneisto (yhteensä 702 m2) kellarivarastoja (yhteensä 123 m2) ja autohalli (264 m2). Taloyhtiössä asuu noin 120 asukasta.

Muut tilat (pyöräsuoja, sauna, pesutupa, kellarit, autopaikat)
Muina tiloina asukkaiden käytössä on mm. sauna pesu- ja pukuhuoneineen, pienois­pesutupa, mankeli- ja kuivaushuone sekä ulkoiluvälinevarasto­tila. Autohallin lisäksi yhtiön piha-alueella sijaitsee runsaasti autopaikkoja.